Kattköp från oss

ATT KÖPA KATT/KATTUNGE HOS OSS


Att köpa katt/kattunge från oss innebär en del krav från oss som uppfödare. Vi ser enbart till kattens/kattungens bästa och att den kommer till ett bra hem och ett härligt kattliv. Det är inga orimliga krav, men det är en del att tänka på innan man köper en savannahkatt. Speciellt om det skulle vara den första savannahkatt man äger.

Om du är intresserad av en katt/kattunge, så är du välkommen att ringa eller skicka ett mail där du berättar om dig/er, vad ni har att erbjuda en kattunge och vad ni söker. Vi vill gärna veta varför du har valt just den här rasen, tidigare erfarenhet, jobb och familjesituation, bostadsförhållanden, stort, litet, på landet eller i stad, planer för eventuell katt, hur ni löser den första tiden hemma etc.

Vi vill alltid träffa blivande kattköpare innan vi bestämmer något, både för vår och er skull så att allt känns rätt -

men främst för katternas skull.

Att skaffa katt är inget man gör på impuls, utan det ska vara väl genomtänkt. Har ni tid, möjlighet och råd att ta hand om en savannahkatt, med allt vad det innebär,  i 10 - 15 år, eller mer?


Läs gärna de vanligaste frågorna om savannahs under F.A.Q. Storlek, priser, beteende o.s.v.

Om savannahkatten som ras under SAVANNAH

Våra nyblivna savannahfamiljers egna berättelser på FURRYTAILS


Tillgängliga kattungar just nu, hittar du på KATTUNGAR TILL SALU


FRI PRÖVNING


Vi tillämpar Fri prövning, dvs vi förbehåller oss rätten att själva välja vem som får köpa katt/kattunge från oss, utan att behöva förklara oss.


BESÖK


Vi finns i Nissafors, en liten by i västra Småland, ungefär halvvägs mellan Jönköping och Halmstad.

Vi tar endast emot förbokade besök. Ifall allt känns rätt och ni vill tinga en kattunge kan vi gå vidare med det då. Sedan är det så dags att få följa med i sin nya familjemedlems historia. Vi försöker vara flitiga i mån av tid med att uppdatera deras utveckling med bilder, så att man redan från början kan vara delaktig i kissens liv.


TINGNING


Vid bokning av kattunge betalar du alltid minst 15% av priset i handpenning som återbetalas enbart om någonting händer med kattungen. Du får alltså inte tillbaka en redan inbetald handpenning på 15 % om du ångrar dig.  Vill man lämna en handpenning på mer 15 % av priset så är detta också välkommet, skulle man ångra sig får man tillbaka allt utöver de 15%.


När du tingar en katt/kattunge får du ett tingningsavtal.


AVBETALNING


Vi kan tyvärr inte gå med på att göra en avbetalning, då vår verksamhet redan kostar ganska mycket och för att gå runt så behöver vi få in likvider. Det vi kan gå med på är som sagt att man betalar exempelvis en tredjedel av beloppet vid tingning, och resterande två tredjedelar valfritt datum under tiden fram till leverans, då kissen ska vara slutbetald.


KATTUNGAR ÄR VID LEVERANS ALLTID:


- Registrerade i TICA

- Minst 12 veckor gamla

- Veterinärbesiktigade

- Avmaskade

- Vaccinerade minst två gånger

- ID-märkta med chip

- Dolda fel försäkrade till 3 års ålder.


- De får också med sig en favoritleksak och mat som de är vana vid.

- Vid leverans är de rumsrena, steriliserade/kastrerade och har dessutom livslång support från SavannahSweden.

 

PRISEXEMPEL


En sällskapskatt (ej fertil katt)  F:6 generation är prissatt från cirka 15 000 SEK, medan däremot en katt för avel kan kosta från cirka 20 000. Dock är det bara ett exempel! Vi prissätter varje kattunge individuellt.


De pengar som kommer in från försäljning av kattungar går oavkortat tillbaka till katternas omkostnader. För oss är uppfödningen ett sätt att leva och inget vi tjänar speciellt mycket pengar på


AVBESTÄLLNING


Enligt 37 § konsumentköplagen har man vid konsumentköp rätt att avbeställa katten innan den har avhämtats.

Säljaren har i sådana fall rätt till ersättning för skäliga kostnader som uppkommit på grund av att köparen avbeställt köpet.

Säljaren och köparen kan i förväg enligt 41 § konsumentköplagen komma överens om vilken ersättning som säljaren har rätt till vid avbeställning av köpet.

Enligt det avtal vi tillämpar gäller att säljaren vid köpares avbeställning skall ha rätt till ersättning med 15% av köpesumman.


LEVERANS


Leverans sker, om inget annat avtalas, genom att köparen hämtar katten hos säljaren.

Ifall katten genom säljarens försorg skall transporteras till köparen, svarar köparen för transportkostnaderna.


FÖRSÄLJNING


Vid försäljning av katt så använder jag mig av ett köpavtal.

På köpavtalet nämns även om återköpsrätt/övertaganderätt om ni av någon anledning inte kan behålla katten. Läs mer nedan.


KÖPAVTAL


På köpavtal står alla uppgifter på katten såsom id-nr, födelsedata, namn, ras och föräldrar.  Seden står säljarens alla personuppgifter och köparens alla personuppgifter.


ÅTERKÖP


Sker återköpet inom 14 dagar, räknat från den dag katten levererades, återbetalas 80% av köpesumman. Om återköpet sker efter 14 dagar men före 3 månader återbetalas 60% av köpesumman. Om återköpet sker efter 3 månader men före 12 månader återbetalas 40% av köpesumman.

Om återköpet sker efter 12 månader men före 24 månader återbetalas 10 % av köpesumman.

OM återköpet sker efter 24 månader återbetalas inget av köpesumman.


Förhoppningen är att våra kattungar skall få ett långt och tryggt hem för hela kattens liv. Givitvis kan saker inträffa i deras nya hem och då vill jag att man kontaktar oss i första hand. Du når oss på e-post  alexandus@savannahsweden.se


Vi är ett TICA registrerat katteri och vi följer en strikt etisk kod.

Vi är godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534) att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja katter från egen uppfödning i befintlig fastighet.


Kontakt:               e-post: alexandus@savannahsweden.se 

   

Uppdaterad 2015-12-01Copyright © 2013-2020 SavannahSweden, All rights reserved.