Valpköp av oss


Att köpa valp hos oss


Att köpa valp från oss innebär en del krav från mig som uppfödare. Jag ser enbart till valpens bästa och att den kommer till ett bra hem och ett härligt hundliv. Jag har inga orimliga krav på mina valpköpare men det är en hel del att tänka på innan man köper en valp. Speciellt om det skulle vara den första "stora" hunden man äger.

Om du är intresserad av en valp ifrån oss, så är du välkommen att ringa eller skicka ett mail där du berättar om dig/er, vad ni har att erbjuda en valp & vad ni söker. Vi vill bl.a. veta varför du har valt just den här rasen, tidigare erfarenhet, jobb och familjesituation, bostadsförhållanden, stort, litet, på landet eller i stad, planer för eventuell valp, hur ni löser den första tiden hemma etc.

Vi vill alltid träffa blivande valpköpare innan vi bestämmer något, både för vår och er skull så att allt känns rätt, men främst för valparnas skull.

Att skaffa hund är inget man gör på impuls, utan det ska vara väl genomtänkt. Har ni tid och möjlighet att ta hand om en hund, med allt vad det innebär - i ca 10 år  framöver?


BESÖK

 

Vi finns i Nissafors, en liten by i västra Småland, ungefär halvvägs mellan Jönköping och Halmstad längsmed Rv.26(Nissastigen)

Vi tar endast emot förbokade besök. Detta börjar vi oftast med när valparna är 4-6 veckor gammal. Ifall allt känns rätt och ni vill tinga en valp kan vi gå vidare med det då. Sedan är det så dags att få följa med i sin nya familjemedlems historia. Vi försöker vara flitiga i mån av tid med att uppdatera deras utveckling med bilder, så att man redan från början kan känna sig delaktig i valparnas liv.

 

TINGNING

 

Vid bokning av valp betalar du alltid minst 15% av priset i handpenning som återbetalas enbart om någonting händer med valpen. Du får alltså inte tillbaka en redan inbetald handpenning på 15 % om du ångrar dig. Vill man lämna en handpenning på mer 15 % av priset så är detta också välkommet, skulle man ångra sig får man tillbaka allt utöver de 15%. När du tingar en valp får du alltid ett tingningsavtal.

 

När valparna flyttar är de:

- Minst 8 veckor gamla.

- Registrerade i Svenska Kennelklubben.

- Chipmärkta.

- Avmaskade 3 ggr.

- Vaccinerade.

- Besiktigade (intyget är ej äldre än 7dgr).

- Dolda felförsäkrade i 3 år.

- Socialiserade och vana vid barn, andra hundar och katter.

- Uppfödda på kvalitetsfoder.


Vi skickar med: Skötselråd och tips, foder och favoritleksak.


De första 3-4 veckorna bor valparna i lugn och ro med sin mamma i vårt vardagsrum. Då tar vi inte emot besök, och familjens övriga hundar får hålla sig på avstånd.Vi börjar ta emot besök när valparna är cirka 4-5 v gamla, och valparna blir mycket väl socialiserade bland alla vuxna och barn.

När de blir tillräckligt stora får de springa fritt flera ggr/dag i huset, och släppa loss ordentligt. När vädret tillåter är vi givetvis ute så mycket som möjligt.

När de har fyllt 8 veckor är de redo flytta till sina nya hem!


FRI PRÖVNING

 

Vi tillämpar Fri prövning, dvs vi förbehåller oss rätten att själva välja vem som får köpa valp från oss, utan att behöva redogöra några skäl.

 


AVBETALNING

 

Vi kan tyvärr inte gå med på att göra en avbetalning, då vår verksamhet redan kostar ganska mycket och för att gå runt så behöver vi få in likvider. Det vi kan gå med på är som sagt att man betalar exempelvis en tredjedel av beloppet vid tingning, och resterande två tredjedelar valfritt datum under tiden fram till leverans, då valpen ska vara slutbetald.

 

 

AVBESTÄLLNING

 

Enligt 37 § konsumentköplagen har man vid konsumentköp rätt att avbeställa valpen innan den har avhämtats.

Säljaren har i sådana fall rätt till ersättning för skäliga kostnader som uppkommit på grund av att köparen avbeställt köpet.

Säljaren och köparen kan i förväg enligt 41 § konsumentköplagen komma överens om vilken ersättning som säljaren har rätt till vid avbeställning av köpet.

Enligt det avtal vi tillämpar gäller att säljaren vid köpares avbeställning skall ha rätt till ersättning med 15% av köpesumman.

 

LEVERANS

 

Leverans sker, om inget annat avtalas, genom att köparen hämtar valpen hos säljaren.

Ifall valpen genom säljarens försorg skall transporteras till köparen, svarar köparen för transportkostnaderna.

 

FÖRSÄLJNING 

 

Vid försäljning av valp så använder jag mig av ett köpavtal.

På köpavtalet nämns även om återköpsrätt/övertaganderätt om ni av någon anledning inte kan behålla valpen. Läs mer nedan.

 

KÖPAVTAL

 

På köpavtal står alla uppgifter på valpen såsom id-nr, födelsedata, namn, ras och föräldrar.  Sedan står också säljares alla personuppgifter och köpares alla personuppgifter.

 

ÅTERKÖP

 

Sker återköpet inom 14 dagar, räknat från den dag valpen levererades, återbetalas 80% av köpesumman. Om återköpet sker efter 14 dagar men före 3 månader återbetalas 60% av köpesumman. Om återköpet sker efter 3 månader men före 12 månader återbetalas 40% av köpesumman.

Om återköpet sker efter 12 månader men före 24 månader återbetalas 10 % av köpesumman.

OM återköpet sker efter 24 månader återbetalas inget av köpesumman.

 

Förhoppningen är att våra valpar skall få ett långt och tryggt livslång hem. Givetvis kan saker inträffa i deras nya hem och då vill jag att man kontaktar oss i första hand. Du når oss på e-post  alexandus@savannahsweden.se


Du kan när som helst ringa till oss, dygnet runt, om du får problem med din valp eller bara vill rådfråga om något.


 

Vi finns alltid här för er - dag som natt, ingen fråga är för liten och ni kan alltid höra av er till oss vid minsta lilla fundering!

Grand Danois


Vi är medlemar i SKK samt SGDK .


Vi är godkända och har tillstånd av Länsstyrelsen, enligt paragraf 16 i djurskyddslagen (1988:534)

att yrkesmässigt hålla, föda upp och sälja hundar från egen uppfödning i befintlig fastighet.
 Kontakt:             e-post: alexandus@savannahsweden.se 


Uppdaterad: 2015-10-07


       Copyright © 2015-2020 SavannahSweden, All rights reserved.